Sponsoren

Coderdojo Sint-Pieters-Leeuw steunen?

 

CoderDojo is een non-profitbeweging die wereldwijd gratis bijeenkomsten organiseert voor jongeren van 7 tot 18 jaar om in clubverband te leren programmeren. Wij begeleiden "Dojo's", waar “Ninja’s” (jongens en meisjes van 7 tot 18) leren programmeren, websites maken, robots bouwen, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten elkaar regelmatig, laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben en helpen elkaar bij het oplossen van problemen. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en mega toffe leerervaring.

Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door mentors met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. 

CoderDojo heeft maar één regel: “Above all: be cool!". Jaloers gedrag, pesten, liegen, bluffen en andermans tijd verspillen zijn níet cool.

In België is CoderDojoBelgium erkend als landelijke jeugdbeweging.

Coderdojo Sint-Pieters-Leeuw start in mei 2018 en onderschrijft de Coderdojo en Coderdojo Belgium charters. Met onze coaches begeleiden we maandelijks 25 Ninja’s met programmeren in Scratch en S4A, Arduino projecten, Mbots en MakeyMakey. We stellen materiaal gratis ter beschikking en kijken voortdurend uit naar nieuwe uitdagingen.

Meer informatie op www.coderdojo.com, www.coderdojobelgium.be, scratch.mit.edu, www.arduino.cc en www.makeymakey.com  

Wat jij kan doen

 

Met jouw steun, financieel of in natura, kunnen we bijkomend materiaal aanschaffen, Arduino en sensoren, MakeyMakey, Mbots, gadgets en ondersteunend materiaal zoals verlengkabels, deze onderhouden en nieuwe uitdagingen voor de Ninja’s zoeken. Ook afgeschreven laptops komen van pas.

Wil u ons steunen in natura met de aankoop van materiaal vraag dan onze lijst waaruit je kan kiezen, een financiële storting in altijd welkom op rekeningnummer van de Vzw Met vermelding ‘’ Sponsering Coderdojo Sint-Pieters-Leeuw’’ 

Bank name: KBC Bank Account name: VZW CoderDojo Belgium  IBAN: BE65 7350 4435 9296

Wat wij kunnen doen

 

Kleine of grote steun? Wij zijn als gedreven vrijwilligers heel dankbaar voor dat gebaar en we bespreken graag wat we voor jouw bedrijf kunnen terugdoen. Hier alvast enkele mogelijkheden:

·       Maandelijks brengen we 15 à 25 kinderen, hun familieleden en de coaches samen. Uw bedrijf wordt gedurende een jaar bij iedere Dojo bedankt als sponsor. 

·       U mag in al uw publicaties melden dat u een sponsor bent van Coderdojo Sint-Pieters-Leeuw.

·       Jouw bedrijf kan zich tijdens een Dojo kort voorstellen en kan een cheque of de sponsoring overhandigen.

·       De coaches kunnen in jouw bedrijf een dojo voor de kinderen van de werknemers organiseren.

·       We kunnen met een van onze technologieën iets voor jouw bedrijf uitwerken

 

Wat jij dan moet doen

 

Kom eens langs op een Dojo. Dan kan je meteen beleven wat hier gebeurt en dat praat ook makkelijker. We komen samen op de eerste zaterdag van de maand 10u tot 12u30u in de Bibliotheek Sint-Pieters-Leeuw, Joseph Depauwstraat 11, 1600 Sint-Pieters-Leeuw.

 

Je kan ons altijd contacteren via sintpietersleeuw@coderdojobelgium.be