ONS FAVORIETE HUISDIER!

De Scratch kat is het favoriete huisdier van elke CoderDojo: ze doet niets in huis en voert zonder zeuren alle instructies uit die je haar geeft! Scratch is de ideale programmeertaal om kinderen van ± 7 tot +18 jaar de basisprincipes van programmeren te laten ontdekken.

In Scratch kies je zelf welke ‚sprites er meedoen in je computerprogramma en geef je instructies door blokjes aan elkaar te  puzzelen. Geen saaie eentjes en nulletjes typen dus, maar vooral zelf leuke dingen verzinnen, maken en delen! 

AAN DE SLAG

Op http://scratch.mit.edu/ kan je op 'Maak' klikken en meteen beginnen programmeren! Dit is een on-line editor, wat wil zeggen dat je steeds een internetverbinding nodig hebt om hiermee te kunnen werken.

Op de scratch website kan je je eigen scratch account aanmaken: zo kan je al je coole projecten op de Scratch website bewaren en delen met Scratchers over heel de wereld!

OFFLINE

Op  https://scratch.mit.edu/download vind je installatiebestanden om een offline-editor van Scratch te installeren. Deze kan je dus gebruiken zonder dat je een internetverbinding nodig hebt.